Τοπία
ΠΑΝΩ ΒΡΥΣΗ
Η πάνω βρύση βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και είναι μια αρκετά μεγάλη πετρόχτιστη βρύση και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανάπλαση του χώρου. Υπήρχαν δυο πέτρινες γούρνες που χρησίμευαν για τη μπουγάδα. Επίσης όπως συνηθιζόταν παλιά στα χωριά χρησιμοποιούταν για να παρέχει νερό στα σπίτια (το μετέφεραν με στάμνες ή στη κρητική διάλεκτο γιγούμια) και για το πότισμα των ζώων.
ΚΑΤΩ ΒΡΥΣΗ
Η κάτω βρύση βρίσκεται στην περιοχή του Αι-Γιάννη. Ήταν η κεντρική πηγή ύδρευσης του χωριού αλλά και άρδευσης των γύρω περβολιών. Υπήρχαν περιφερειακά γούρνες πέτρινες. Σήμερα η κάτω βρύση διατηρεί δύο από αυτές και ο χώρος έχει αναπλαστεί. Ο περιβάλλον χώρος σκεπαζόταν από ένα μεγάλο πλάτανο που δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό βοηθούσε τις γυναίκες να μπορούν να κάνουν τη μπουγάδα (το πλύσιμο ρούχων) όλες τις ώρες της ημέρας.
Η κάτω βρύση όπως ήταν
Η κάτω βρύση κατά τη διαδικασία αναπαλαίωσης-ανάπλασης του χώρου
ΣΠΗΛΑΙΟ ”ΒΑΣΙΛΕ”
Το Σπήλαιο του Βασιλέ βρίσκεται στην τοποθεσία του Βασιλέ εξού και το όνομά του. Γειτονικές τοποθεσίες είναι νοτικά οι Μαυρατζάδες και βόρεια οι Καψέδες. Το σπήλαιο χρησιμοποιούνταν για φύλαξη των αγροτών και των μαζώχτρων από τη βροχή σε περιόδους ”μαζέματος” (μάζεμα ελιών)
Παλιά Πηγάδια του χωριού
Ο ποταμός του χωριού, στη τοποθεσία ”Κεραυδιωκιά”
Ο ποταμός βρίσκεται στα όρια της κτηματικής περιοχής του χωριού. Παλιότερα στα κρυστάλλινα νερά του κολυμπούσαν τα παιδιά. Οι βοσκοί πότιζαν τα πρόβατά τους και τα κολυμπούσαν για να φύγει ο μαρόλυπος απο τα μαλλία τους.